lauantai 24. maaliskuuta 2018

HALLOUMIRANSKALAISET


Tein ekaa kertaa halloumiranskalaisia! Olivat kyllä hyviä. Laitin pikkaseen kasariin rypsiöljyä 3 dl ja lämmitin sen 180 asteeseen. Sitten annoin paistua siellä vähän aikaa viipaleiksi siivutetut halloumit (1 pkt), jotka olin pyöritellyt vehnäjauho- (0,5 dl), savupaprika- ja chilijauheessa. Mausteita oli noin puoli teelusikallista molempia. Ripauksen pippuria laitin kanssa.
Sienikastikkeen tein perinteiseen valkokastikkeeseen.
Lisäksi oli puolukkapunasipulihilloketta ja peuran sisäfilettä sekä paistettuja vihanneksia.







Eli valkokastikkeen tein niin että voita kattilaan noin pari ruokalusikallista ja siihen sitten lisäsin noin 0,5 dl jauhoja. Vähän aikaa kypsensin ja lisäsin maitoa joukkoon norona palttiarallaa 3-4 dl. En kauheasti mittaile näissä asioissa. Mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Lisäsin joukkoon aiemmin paistamani sipuli-metsäsieniseoksen, jonka olin maustanut maustepippurilla ja suolalla. Ja voita tietenkin  reilusti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti