keskiviikko 13. joulukuuta 2017

PEURAPEKONIPIIRAKAT




Tämä ohje on ollut ennenkin, mutta laitan nyt hippasen eri täytteellä ohjeen. Tähän kun voi laittaa aivan mitä itse milloinkin tekee mieli. Nyt oli pekonia ja peuraa, niin tein muutaman pikku piirakan.

Taikina
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa (vajaa)
3 dl  ruisjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 rkl valkosipuliöljyä

Sekoitin kaikki aineet keskenään ja jaoin 28 osaan. Muotoilin voidellulle minimuffinipellin koloihin (24) taikinan. Jäi muutama pallura ylimääräiseksi, niin tein 4 isompaa lisäksi.

Täyte
Paistettua peuran jauhelihaa (mausta oman maun mukaan)
paistettua pekonia murusina
1 kananmuna
1 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
70 g valkosipulituorejuustoa
2 rkl silputtua ruohosipulia
1 dl valkosipulitomaattimurskaa
mustapippuria, suolaa maun mukaan

Sekoitin kaikki keskenään ja lusikoin ruiskuppeihin.

(Aurajuustokin sopisi tähän hyvin, mutta nyt ei ollut....)

Uunissa 220 ja noin vartti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti