sunnuntai 26. marraskuuta 2017

PARMESAN-ROSMARIINIKEKSIT


Muutama keksi, suolainen sellainen, pitkästä aikaa. Näitä olen aiemminkin tehnyt, nyt vähän muuttelin vain aineksia.....




Taikina:
70 g parmesaania raastettuna pieneksi
1 rkl emmental-juustoraastetta
2 dl spelttijauhoja
100 g voita
1 keltuainen
1 tl pizzamix-sekoitusta
0,5 tl suolaa
ripaus paprikaa
kuivattua rosmariinia (tai unikonsiemeniä)

Taikinassa kaikki aineet vain sekaisin paitsi kuivattu rosmariini.  Voi saa olla huoneenlämpöistä ja kun kaikki aineet sekaisin (pidin ihan pienen hetken jääkaapissa ennen rullaamista) rullataan taikina pötköksi ja pyöritellään kuivatussa rosmariinissa...
Sitten vielä jääkaappiin tekeytymään kelmun sisälle 10 minuutiksi.
Lopussa leikataan rullasta noin puolen sentin paksuisia kiekkoja ja laitetaan leivinpaperin päälle.
(kosteilla sormilla painelin kiekkoja pyöreämmäksi leivinpaperin päällä)

Uuniin 195 astetta ja noin kymmenisen minuuttia.

Tästä satsista sain 18 keksiä. Ei mitään maailman kauneimpia mutta hyviä, hih!
(ovat aikas haperia, että suosittelen tekemään pikkasia keksejä)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti