keskiviikko 16. elokuuta 2017

JAUHELIHASIENIPIIRAKKA


Pakkasesta suolasieniä ja pannulle paistumaan sipuleiden kera. Pakko käyttää viimevuotisia sieniä kun vielä ei ole rouskujen aika. Uusia odotellessa!




Pohja:
3 dl sämpyläjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 tl suolaa
2 rkl raastettua parmesanjuustoa
125 g voita/margariinia
1 kananmuna

Sekoitin kaikki aineet vain sekaisin ja taputtelin vuokaan reunoja myöten.
(noin 24 cm halkaisija)

Täyte
jauhelihaa (sopivasti)
sieniä oman maun mukaan
2 sipulia
2,5 dl pippurikermaa
0,5-1 dl maitoa
2 kananmunaa
pippuria, suolaa

päälle juustoraastetta



Täytteessä paistoin ensin jauhelihan ja maustoin reilusti oman maun mukaan. Sitten paistoin sienet sekä sipulit reilussa voissa ja lisäsin suolaa ja pippuria. Lopuksi sekoitin ne jauhelihan joukkoon. Sitten vaan täytteen päälle uunivuokaan.
Sekoitin kananmunat ja kerman ja maidon keskenään, lisäsin hippasen mustaleima - juustoraastetta, suolaa ja pippuria.
Kaadoin lopuksi jauhelihan päälle ja siihen ripottelin juustoraastetta.

Uuniin 215 ja suurinpiirtein puolisen tuntia pidin uunissa.

Koristeeksi sopii hyvin kevätsipulin varret........




sienipiirakka maistui hyvin illalla hämyisten tunnelmavalojen kera


2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen piirakka! Tämähän maistuisi ihan vaikka päivälliseksikin <3

    - Anne/SunSpelt

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Maistui työkamuillekin tämä :)

    VastaaPoista