keskiviikko 15. helmikuuta 2017

SUOMI-KAKKU


Tällainen valkosuklaakakku tuli väsättyä.....




Pohja:
180g Digestive-keksejä
75g voita


Puolukkatäyte:

0,5 purkkia maitorahkaa (125g)
1 dl kermaa
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl puolukkahilloa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
2 kpl liivatetta


Valkosuklaatäyte:

                                                                  200g valkosuklaata
200g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl sokeria (puoletkin riittää)
1 rkl vaniljasokeria
2 kpl valkuaista
2 dl kermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 kpl liivatelehteä
4 rkl vettä

Hienonna keksit pohjaa varten ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka, halkaisija 22–24 cm, pohjan muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
Puolukkatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma sekä vaniljakastike. Yhdistä maitorahka, puolukkahillo, sokeri ja vaahdotettu vaniljakastike. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten puolukka-rahkaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Aseta Ø 16 cm:n kakkurengas keskelle keksipohjan päälle. Kaada sen sisälle puolukkatäyte. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia. Kun se on hyytynyt, päälle voi asettaa Suomi-piparimuotin.
Valkosuklaatäyte:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja vaniljakastike kevyesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sulatettu hieman jäähtynyt suklaa sekä kuumennettuun veteen liotetut liivatteet. Lisää vaahdot. Sekoita täyte nopeasti tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Tasoita pinta muotin yläreunoihin asti.  
Veitsen avulla saa  lopuksi muotin suht hyvin irti kun kaikki ovat hyytyneet hyvin....
"Järvi" on tehty kiehauttamalla 1 dl BOLLS-likööriä ja siihen sulatettu 1 liivate.
"Jään" tein niin että kiehautin  kattilassa 2,5 dl sokeria, 0,5 dl glukoosisiirappia ja 0,5 dl vettä 150 asteeseen. Sekoitin hyvin ja lisäsin sinistä elintarvikeväriä lopuksi. Leivinpaperille tasaisesti jäähtymään. Sitten vaikka vasaralla varovasti naputtaa levyn rikki....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti