tiistai 13. syyskuuta 2016

LAKRITSI-KOOKOSKAKKU


Tällä kakulla ajattelin osallistua Nami-hiiren blogissa olevaan kisaan. Pääaineena on lakritsi. Ensimmäinen kerta kun osallistun jonkun "vieraan" ihmisen blogissa olevaan kisaan. Mutta uskaltauduin tällä lakritsi-kookoskakulla siihen lähteä, kun sattui sopivasti että tein tämän meille kahvipöytään siskolleni ja lapsuudenystävälle.  Vaikkakin ohjeessa on siis salmiakkimixeriä, maku on lakritsimainen. Ja kakunhan kruunaa omat lempikarkit: "mustavalkoiset" englanninlakukarkit!
Harmi kun kuvaamisessa on vain kännykkä mutta silläkin saa joskus ihan passeleita kuvia.








Pohja:
10 kpl original digestive-keksejä
50 g voita


Salmiakkisydän:
2 liivatelehteä
0,4 dl Apteekkarin-salmiakki-mixeriä
1,3 dl vettä
0,25 siirappia (käytin tässä vaaleaa)
0,25 dl maissitärkkelystä


Täyte:
4 liivatelehteä + 0,5 dl vettä
2 dl kookoskermaa
1 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruuna-limerahkaa
1 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl limenmehua
1 rkl sitruunanmehua

Irtopohjavuoan koko minulla oli tässä 20 cm.

Pohjassa murskasin keksit ja lisäsin 50 g voisulaa. Sekoitin hyvin ja taputtelin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle.
Seuraavaksi tein sydämen. Laitoin kaikki aineet kattilaan sekaisin (paitsi maissitärkkelyksen) kiehautin, lisäsin vesitilkkaan sekoitetun maissitärkkelyksen mukaan seokseen ja annoin pulpahtaa vielä kerran. Sitten saa jäähtyä sen verran että voi kaataa voideltuun sydän-muottiin, joka on laitettu keskelle keksipohjaa. Sitten jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Tässä alempana kuva kun tein kesällä vastaavanlaisen kakun, isompana. Ja täyte oli eri ohjeella silloin. Mutta tämä lakritsaosuus on siis kopsattu sitten aivan kokonaan Kinuskikissalta! Tässä tapauksessa vain puolitin ohjeen.

kuva miten sydän/sydämet laitetaan vuokaan
(tällä kertaa en huomannut erikseen ottaa kuvaa tästä vaiheesta)


Kun "lakritsasydän" on hyytynyt, muotin voi varovasti irroittaa. Käytin pientä veistä apuna alkuun että irtoaa paremmin. Täytteessä vatkasin kookoskermaa pikkasen, sitten vatkasin kerman. Yhdistin ne rahkan ja tuorejuuston joukkoon. Sekoitin mukaan kaikki muut aineet ja lopuksi veteen sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana sekaan. Saa hyytyä rauhassa seuraavaan päivään.....











6 kommenttia:

  1. Hei, hiiri pyörii täällä ja miettii josko ihan ensimmäistä, vaikka postauksia on aika määrä Ü

    Kiitos mielenkiinnosta kisailua kohtaan, Marika! Kakku näyttää houkuttelevalta.
    Peukutusta!
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Kiitos hauskasta kisasta! Kakkua tosiaan maisteltiin eilen ja kuulemma maistui oikein hyvältä :) Kookoshan aikas hyvin jakaa mielipiteet.............

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku. Pakko myöntää, että viime aikoina itsekin otan kuvia melkein ainoastaan kännykkällä je ne ovat ihan ok. Tuli vain mieleen antaa vinkki: se kolmas kuva on niin ihana ja tunnelmallinen, aivan ihana! Jos haluaisit kuitenkin ottaa hyvä ja valoisa lähikuva kakusta, sinun olisi hyvä kokeilla kuvata nurkasta, kahden ikkunan välistä. Mutta se nurkka on niin ihana, että sekin ehdottomasti pitää päästä kuviin.
    Paljon onnea kisassa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos!! Juu kuvaamisessa vielä opittavaa ja kun en halua että takaa näkyy liikaa niin täytyy varmaan koneen kuvaohjelmiakin päivittää että saisi taustan jotenkin "sumennettua" :D

    VastaaPoista
  5. Heips!
    Lohdukkeita pian lähdössä kiitoksena osallistumisesta, laittaisitko nami-hiiren sähköpostiin 'nimi+postiosoite' -tiedot jolla posti tulee ulkomailta perille, kiitos!
    n-h
    www.nami-hiiri.fi

    VastaaPoista