perjantai 27. toukokuuta 2016

JUUSTOTOMAATTIPIIRAITA


Tai miksi noita pikkusia suolasia alkupaloja nyt voisikin sitten kutsua.
Isännän synttärit tänään ja näitä tein alkupalaksi...
(24 kpl)

Pohja:
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 rkl öljyä
Sekoita kaikki aineet keskenään ja jaa 24 osaan
Muotoile voidellun muffinipellin koloihin

Täyte:
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta
muutama murunen aurajuustoa
2 rkl silputtua ruohosipulia
3 ruokalusikallista ruohosipulituorejuustoa
muutama aurinkokuivattu tomaatti pilputtuna
pala punaista paprikaa pilputtuna
mustapippuria, suolaa, valkosipulirouhetta
Sekoitetaan kaikki keskenään ja laitetaan "ruisvuokiin"

Uuniin  230 ja vartin verran.....

Koristelin ruohosipulilla ja halloumijuustolla

Mielikuvitus vaan rajana mitä "kuppeihin" voi laittaa! NAMS!








PS. Näitä voi tehdä myös isoon muffinipeltiin. Laitoin silikoniset vuoat pellin koloihin, niin ei tarvinnut voidella ollenkaan.
Hippasen lisäsin maitoa (ja lisäsinpä vielä savustettuja kinkunpalasia) että tulee enemmän täytettä kun tulikin 15 kpl isoja "ruismuffinsseja"
Saavat olla uunissa viitisen minuuttia kauemmin kuin pienet...





***********


Pääruokana peuraa, pippurikastiketta, perunaa, salaattia ja marinoituja punasipuleita.
Sipulit ovat kyllä niin oma herkku! Sopii mihin vaan....

Marinoitu sipuli:
3 punasipulia
1 dl rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa (osan korvasin modenalainen balsamietikalla)
3/4 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
(sipulit leikataan rinkuloiksi
ja laitetaan marinadiin muutamaksi tunniksi)







*************


Jälkkäriksi valkosuklaa-pannacottaa:
5 dl kuohukermaa
1 dl sokeria (vajaa)
1 kpl vaniljatanko
120 g valkosuklaata
2 kpl liivatelehtiä

Sen kanssa vähän mustikka-vadelmasosetta



Valmistusohje pannacotalle:
(noin 6 annosta)
Sekoita kerma, sokeri ja vanilja .
(puolita vaniljatanko, ota puukolla siemenet tangoista
ja heitä kaikki kattilaan)
Kiehauta. Sulata koko ajan sekoittaen joukkoon
valkosuklaa paloina. Lisää lopuksi kylmässä vedessä
liotetut liivatteet. (poista lopussa vaniljatangot seoksesta)
Päälle laitoin ihan vain Piltin vadelmamustikkasosetta, joka
ei ole liian makeaa.

*******



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti