torstai 30. huhtikuuta 2015

VAPPURUOKAA


Meillä tänään syödään peurapihviä, lohta, makkaraa ja kaikkea muuta herkkua.
Aamulla tänään ennen töihin lähtöä koristelin vielä mansikkarahkakakunkin. Pieni, sopiva ja maukas. Kuvan kakku sovellettu kuohuviinijuustokakusta sopivaksi jättäen tuorejuusto pois ja tilalle rahkaa.
Tein pitkästä aikaa itse myös  perunasalaattiakin. Sieltä sun täältä ohjeita ja seuraavia sain aikaiseksi:





Fresita-kakku:

Pohja: 200 g LU Bastogne-kanelikeksejä
           75 g voita

Täyte: 2 dl mansikkasosetta
           1 dl Fresita kuohuviiniä
           2 dl kermaa
           200 g maustamatonta tuorejuustoa
           1,5 dl tomusokeria
           yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
           2 rkl sitruunamehua
           6 kpl  liivatelehtiä *
           0,5 dl Fresitaa *

Kiille:    3 liivatelehteä *
             0,5 dl vahvaa mansikkamehua *
             1 dl Fresita- kuohuviiniä
             1 dl vadelmajuomaa
             (tarvittaessa punaista elintarvikeväriä)
                               koristeeksi mansikoita
                                ja pistaasipähkinöitä
                                (Vuoka 20-22cm)


Perunasalaatti

1 kg perunoita (noin)
1 kpl omena
6 kpl retiisiä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl aioli majoneesia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa (vajaa)
1 pieni nippu ruohosipulia
   (osa koristeeksi päälle)
  pikkasen pippuria









Pikkasen myös simaa pulloon ja herkkuja
nauttimaan..............no kuvaanhan kuuluisi tietenkin munkit tai donitsit mutta sattuneesta syystä en tuohon niitä nyt laittanut. Ostin oikein kauniita donitseja Lidlistä eilen työmatkan varrelta. Pääsin kotiin ja aattelin kuvata kauniit valkosuklaapäällysteiset herkkudonitsit ja otin ne siitä paperipussista ulos. Olivat sitten liimaantuneet yhteen nämä suklaakerrospuolikerrokset ja olivat yhtä mössöä kun ne irrottivat toisistaan. 




HAUSKAA VAPPUA !!



keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

SHOPPAILUA


Eurajoen Taaperosta salkku ja muu tarpeellinen...
Töiden jälkeen tuli haettua keräysrahalla työkaverille vauvalahjaa, siskon kanssa käytyä ostoksilla uusissa paikoissa missä ei olla ennen käyty ja kotimatkalla vielä postissa hakemassa pari pakettia mitä tullut tilattua. Piristää kummasti! Tämmöinen päivä pitäisi olla joka kuukausi ja vielä kun joku antaisi rahat siihen. Ihan vaan mielenterveydellisistä syistä pitää silloin tällöin ostaa jotain kivaa, jos ei itselle niin jollekin toiselle. Tavaran tarpeellisuudesta tiedä, mutta jos miettii nyt omalla kohdalla kerma- ja maitonekkoja, niin ovat omasta mielestä siis
todellakin aivan turhat kapistukset. Mutta minkäs teet. Oli niin hienot ja HALVALLA sai.



Aivan ihanat!!  (nettikaupasta)

Puuilosta simapullo, netistä tuttavalle lahjaksi suolalaiva saunaan ja Antti Airiolta kaulimet ja reunavuoka




maanantai 27. huhtikuuta 2015

"MUKITELINE"





Näin netissä ihanan kuvan, jossa oli harmaata, vanhaa kelon väristä laudotusta ja siihen seinälle oli kiinnitetty antiikkisesta haravasta tehty teline ja siinä neljä lasia. Oma kämppä olevanas kuin rytökärpän pesä ja todellakin taas kerran keksein jotain ihan muuta tekemistä kuin siivoaminen. No tämä teline oli nopsaan naulattu pihasaunan seinään! Varastosta löytyi vanha harava ja siihen juuri kaksi ylimääräistä Iittalan viinilasia löytyi keittiön kaapista, jotka sopi jaloistaan roikkumaan uuteen telineeseen, komiaa! Saunan jälkeen voi vaikka juomansa kaataa oikein lasiin ja nauttia kesäillasta. No kait sitten täytyy palata siivouksen pariin. Vai löytyisköhän jostain nurkasta jotain jota voisi maalata vaikka valkoiseksi...................








LEIPÄJUUSTOA  JA  LAKKAHILLOA

Ajateltiin isännän kanssa oikein herkutella viikonloppuna ja oikeastaan tällä kertaa minä en tehnyt mitään, vaan menin valmiiseen pöytään! Oma herkku on leipäjuusto ja lakkahillo ja se näkyi myös viikonlopun menyyssä..........elikkäs oli patonkia, lohkoperunoita, hirven sisäfilettä, viiniä, lakkoja ja kermavaahtoa. Lisäksi vielä Irish coffee jälkkärijuomaksi. Illalla oli vielä leipäjuustoa lakkahillolla ja kananmunia katkaravuilla ja mädillä. Ei tästä parempaa oikeastaan voisi ruoka olla. Itse tehdään paljon ruokaa (tällä tarkoitan että lohkoperunat tehdään yleensä itse perunoista, leivät leivotaan itse ja kastikkeet tehdään itse) mutta nyt ajateltiin päästä helpolla. Suunnitelmissa kyllä vielä on itse tehdä leipäjuustoa uunissa. Se on vielä kokeilematta.





Leipäjuusto uunissa:

3l maitoa
2 tl juuston juoksutinta
0,5 tl suolaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (38) ja sekoita siihen juoksutin. Anna maidon juoksettua astiassa paikallaan 30-60 min. (Kunnes pinta on kova) Lämmitä juustomassaa uudelleen samassa kattilassa huolellisesti sekoittaen, kunnes hera alkaa irtaantua, noin 40 asteessa. Painele massa pohjaan ja kaada hera pois. Siirrä massa juuston paistoalustalle ja paista leipäjuustoa tulen loimussa, kunnes pintaan ilmestyy tummia täpliä. Uunissa voi myös tehdä tämän.



sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

KAKKUJA

Nämä kakut menevät hautajaisiin. Tuttu tilasi pari kakkua, suolaisen ja makean 30 hengelle. Tein sitruunaisen juustokakun ja hyydytetyn lohikakun......Haluttiin vähän pirteämpää hautajaiskakkua, ettei olisi niin synkkää ja mustaa ja toivomuksena kakkuun oli isän rekka-ammatti ja pihlajakarkit. Toteutin sitten tietenkin oman mielen mukaan ja päällystin suklaakeksit mustalla suklaalla ja kirjoitin isän nimen renkaisiin. Kakun päälle pikkasen helmiäistä ja muutama pieni pihlajakarkkikukka. Koitin kuitenkin säilyttää asiaan kuuluvan arvokkuuden....









lauantai 25. huhtikuuta 2015

KÄSITÖITÄ

Tilasin työkaverilta metallisen ruusun, jonka vein lahjaksi entiselle työkaverille. Väriksi pyysin sinisen, koska muistelin että sinisestä väristä hän pitää. Ruusuja saa myös varrella, mutta tämän otin ilman. Voi vaikka laittaa pöydälle koristeeksi.

Mikäli haluat myös itsellesi ruusun voit tilata semmoisen täältä : Lax.henrik@gmail.com 
Hinta oli 10e ja varren kanssa on 15e. Rohkeasti vaan häneen yhteyttä ja tässä hänen muitakin töitä: 









LAMINOINTIA

No töissä minulla on työpöydällä pieni laminointikone ja testasimpa sitten haljenneen ajokorttiniki laminointia. Noo muuten meni ihan hyvin mutta ei enää mahtunut lompakkoon ja näppäränä tyttönä sitten leikkasin muovia vähän pienemmäksi, niin nyt on ajokortti sitten ainakin tallessa muovitaskussa....samalla sain idean laminoida leikkuulaudan päälle parit hauskat kuvatukset, jotka suojaa lautaa siinä syödessä. Ihan siis suoraan matkittu Toreron ruoka-annoksesta.







perjantai 24. huhtikuuta 2015

VALMIS!

Niin tykkään!!! Aivan ihana valkoinen uusi "kattokruunu" tuli takapihan terassin kattoon pöydän yläpuolelle. Muutama kymmenen kuvaa piti ottaa, että saa edes jonkunnäköisen kuvan jonka kelpuutan ihmisten ilmoille. On loppujen lopuksi vaikea ala tuo valokuvaus. Joko muuten vaan menee kuva aivan sumeeksi tai pieleen tai sitten kun saa sen täydellisen kuvan kohteesta, niin eikös siellä takana ole sitten joku koira tarhassa sontimassa tai joku muu häiritsevä tekijä, jonka onneksi huomaa viime tipassa. Mutta nyt olen tyytyväinen. Uudet pikkaset lyhdyt ja valkoiset metalliset sydän koristeet oli pakko laittaa myös piristykseksi. Illalla istuin saunassa ja ihailin ikkunan läpi pimeässä tuikkivia tunnelmallisia lyhtyjä...........










torstai 23. huhtikuuta 2015

VILA-ILTA

Kiva ehtoo työporukan naisten kanssa! Rahaa meni, shamppanja virtasi ja hyvää ruokaa riitti! Hih! Joo elikkäs töiden jälkeen menimme Porissa Toreroon syömään ja ihme kyllä kun en muistanut mitään kuviakaan ottaa ihanista ruoka-annoksista. Yleensä tuntuu että olen koko ajan kuvaamassa jotain ihan vaikka varmuuden vuoksi tai muuten vaan, että voi tyttärelle lähettää whatsupissa viestiä missä äiti kulkee. Varsinkin kun tämä aikuinen tyttäreni on minulle tämän taidon opettanut ja lähettelee itse aikas usein hauskoja kuvia...mutta tyhjästä kahvikupista sentään tuli kuva ja VILA-illasta pari kuvaa. Myyjän päällä oleva valkoinen "mekko" oli myös oma ostokseni. Oli aikas edullinen kiva mekko jota meinaan itse käyttää tunikana. Farkutkin ja jakku tarttui samalla reissulla käteen. Illalla meninkin sitten siskon luo yöksi, niin siitä oli kiva lähteä aamulla töihin. Työmatkaksi kun tuli tällä kertaa vaan muutama kilometri.




Siskon tekemä iltapala. Ihan pikkunen salmiakkihörppykin....



tiistai 21. huhtikuuta 2015

POLTTOPIIRTELYÄ

Pientä sellaista.....tein tilauksesta lehmän kuvan pikkuseen leikkuulautaan, vaikka yleensä en kauheasti tykkää tehdä suoraan toisten tavaroihin polttopiirtoa, koska jos jotain sattuukin ja menee koko tuote pilalle, niin ei sitä pysty korvaamaan oikeastaan mitenkään. Mutta rohkea(t) rokan syö vai miten se meni. Samalla iltapalaksi pikkasen jogurttia ja mansikkaa. Kyllä maistui kesän ekat mansikat tosi hyvältä vaikka espanjalaisia olikin!





sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

MAALAUSTA

Tuntuu että olen kerännyt ison tavaramäärän nurkkiin mikä PITÄÄ maalata valkoiseksi. Tänään "löysin" lisää maalattavaa ja kun vintillä on tallessa kaksi rukkia, toinen saa jäädä alkuperäiseen asuunsa ja toisesta lisätään puuttuvat varaosat siihen. Toisesta otin renkaan irti ja maalasin valkoiseksi. Tai on tulossa valkoiseksi. Myös punainen vanha kelkka saa uuden värin jahka ehdin. Mutta rukin renkaan suunnittelin että laittaisin takapihan terassin kattoon ja siihen kukkasia ja lyhtyjä roikkumaan....kesäksi kiva uusi koriste!








lauantai 18. huhtikuuta 2015

MAAKUNTAMATKAILUA

Kävimme ajelemassa siskon ja tyttären kanssa Lapissa, Rauman Lapissa. Meillä on siellä rivitalo joka pitäisi laittaa myyntiin......Käytiin katsomassa miltä se rivari näyttää ja on tosi nätti vaikkakin vanhanaikainen. Mutta jos vähän sais siistittyä ja maalattua siellä niin sitten kelpaa muillekin.

Samalla reissulla käytiin myös  Pyörnin kahvilassa  katsomassa mitä kivaa sieltä löytyy. Sisko osti sieltä aivan ihanan lompakon ja minä katsastin omien puutuotteiden menekin. Siellä on todella paljon muitakin puutuotteita myynnissä ja paljon erilaisia kauniita käsitöitä, lyhtyjä, keittiötavaraa, laukkuja, sisustustavaraa, kynttilöitä ja vaikka mitä kivaa! Hyviä lahjaideoita. On kyllä kiva ja kodikas paikka, josta löytyy kaikennäköistä tavaraa, uutta ja vanhaa sekä ruokatuotteita.
Suosittelen käymään!!






Myös hunajaa myydään Pyörnin kahvilassa. Nämä sain tutulta, jolle teen
juustokakun kyseisen tarjottimen päälle viikon päästä.


perjantai 17. huhtikuuta 2015

DONITSIVUOKA

Tänään aattelin testata uutta donitsivuokaa. Vuoasta saa kuusi kappaletta niin suolasta tai makeaa rinkulaa. Tein tarkoituksella ihan pikkasen ohjeen vaan, ettei turhan paljon tule ylimääräistä syömistä. Bageleihin ohjeen löysin täältä ja tein ainoastaan kolmanneksen ohjeesta ja donitsiohjeen löysin täältä. Sen tein kuten ohjeessa ja tuli 6 isoa (niin sanottua isoa) donitsia. Kuorrutteeksi tein kinuskikuorrutteen ja toisiin mansikanmakuista tomusokerikuorrutetta.....





OHJE


torstai 16. huhtikuuta 2015

ONNEA MASI!!

Nuorin koiruksistamme Masi täyttää tänään 2v!  Ja kuten muillekin on tehty, niin hälle myös hauska oma extra-annos/lisuke synttäripäivän kunniaksi....Joten otin pakkasesta eilen tatteja ja tein kermaista kastiketta runsaalla sipulilla ja keitin basmatiriisiä, niin riisistä tänään sitten karvapallerollekin oma annos. Annos esittää päärynää, (basmatiriisiä ja pikkasen pastaväriä) kun keskimmäinenkin sai synttäripäivänään "omenan".

Jännä kun ripautin pikkasen maustepippuria tattikastikkeen joukkoon, tuli mieleen ihan joulu, livekala ja eno! Eli aivan mahtava maku! (silmäkalvolla kuva kun rakas eno laittaa HIRRRVEEN määrän pippuria livekalan ja valkokastikkeen päälle, antaa mennä vaan ja nauttii...) Makuasioista ei voi kiistellä mutta tosi hyvää kastiketta tuli. Ei voi mitään.





Poliisikoirakoulussa oli kokeet joissa esteradan ja muiden kenttäharjoitusten jälkeen oli vuorossa kirjallinen puoli kaikkein parhaimmille koirille. - Vaatimukset ovat kovat, kouluttaja varoitti nelijalkaisia oppilaitaan. Ensiksikin teidän on pystyttävä kirjoittamaan koneella vähintään 60 sanaa minuutissa. Koirat alkoivat hillittömän nakutuksen ja minuutin kuluttua kouluttaja huusi "stop". Tarkastuksen jälkeen ilmeni, että vain yksi koira oli päässyt vaadittavaan 60 sanaan minuutissa. Kouluttaja katsoi suojattiaan ja sanoi: - Seuraa kokeen viimeinen osio. Koska Suomi on kaksikielinen maa, sinun pitää pystyä
 kommunikoimaan kahdella kielellä. 
Ymmärrätkö? Koira nyökkäsi, 
avasi suunsa ja  sanoi: - Mjau!

Siinä joitain koiratuomareiden näyttelykommentteja:

* Erinomainen rotunsa edustaja - lemmikkitasoa
* Olisi ollut tänään onnellisempi omistajan jäädessä kotiin
* Koira on unohtanut turkin tänään kotiin
* Ihanan täydellinen runko, siis koiralla
* Esittäjä lentää koiran perässä kuin nahkalappu tuulessa
* Erinomainen sukupuolielin
* Liikkuu kaikilla jaloilla
* Vasen puoli peitsaa
* Koira liian lihava, eikä liikunta tekisi pahaa omistajallekaan
* Normaalit kivekset (Nartulla)
* Kantaa kilonsa kunnialla
* Liikkui terveesti mutta seistessä etuosa voisi olla suorempi
* Hän nauttii ruuastaan ja ollakseen edukseen voisi pudottaa hieman painoa
* Silmänvalkuaiset näkyy
* Pyöreät täyteläiset pakarat
* Mulkosilmäinen ja muutenkin vastenmielinen
* Vinot silmät, näyttää japanilaiselta
* Laiska kallo
* Lievä alapurenta, koska syötetty amerikkalaisella kuivamuonalla
* Saksipurenta, jossa ylähampaat alapurennassa


Siinä päivän kevennykset!


keskiviikko 15. huhtikuuta 2015


KINUSKISSAN SIVUILLA...

Kinuskissa lähestyi minua sähköpostitse muutama aika sitten ja kyseli voisinko tulla esittelyyn mukaan hänen kotisivuille leipomon yhteisöön.....Olen sitten lupautunut kertomaan  itsestäni Kinuskikissan sivuilla ja seuraavassa linkki joka ilmestyi tänään :

IRZUN KOTILEIPOMO


Ansu  herkun äärellä




lauantai 11. huhtikuuta 2015

KARHUVIESTI

TÄNÄÄN se sitten on! Näin aamulla jo pitää heti kirjotella kun herätyskello ei taaskaan toiminut mutta onneksi ei hätää, ei kiire, paikat pikkasen jumissa ja kämppä sekasin mutta itsetunto kohillaan! Kahvia naamaan ja juustokakun irrottamista vuoasta (illalla saa herkutella) ja etsimään kassia mihin eväät laittaa lenkkiä varten...

MITALIKUVA PÄIVITETTY 12.4.  Hyvin meni!




Irish dream