perjantai 6. marraskuuta 2015

ISILLE KAKKUJA












                   

Tein kaksi isänpäiväkakkua. Toinen menee omalle isälle tänään kun juhlitaan tällain ei virallisena-päivänä siskon kera ja toinen kakku on omalle isännälle. Tällä kertaa oli toinen kakku vähän pienempi, koska tuntuu että kakkua saa nyt syödä muutenkin, niin ei  kannata turhaan kovin isoja tehdä. Toinen kakku oli mutakakku ja toinen red-velvet-juustokakku. Oikein hyviä!



Red Velvet-juustokakku:
3,5 dl jauhoja
1 tl soodaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maissitärkkelystä
2 dl sokeria
2,5 dl maitoa
1 rkl etikkasäilykepunajuurilientä
1 tl valkoviinietikkaa
2 munaa
2 dl rypsiöljyä
1 rkl punaista pastaväriä

Sekoitetaan ensin kuivat aineet keskenään ja sitten listalla olevat muut aineet hyvin keskenään. Yhdistetään lopuksi kaikki ja tarkistetaan väri. Laitetaan taikina kahteen voideltuun irtopohjavuokaan, halkaisija 20. Uunissa 175 ja aikaa menee noin 30-40. Seuraavaksi tehdään

Juustokakkutäyte:
200 g vaniljatuorejuustoa (tai appelsiini)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
0,5 dl sokeria
loraus lime-/sitruunanmehua

Sekoitetaan tuorejuustot keskenään, vatkataan munat joukkoon yksitellen, lisää lopuksi sokeri ja limemehu. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 20) ja laita 160 asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa. Jäähtymisen jälkeen voi kakun laittaa vaikka tunniksi pakkaseen, jotta on helpompi nostaa se kakkupohjien väliin...

Lopuksi kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
2 dl tomusokeria

Vatkataan tomusokeri ja tuorejuusto keskenään. Sitten vatkataan kerma vaahdoksi. Yhdistetään ja levitetään kakun ympärille.

Kakkua kootessa:
Laita tarjoiluvadille ensimmäinen kakkupohja, kostuta maidolla, lisää tuorejuustokerros ja lisää toinen kakkupohja siihen päälle. Kostuta maidolla.  Tasoita reunat. Lopuksi kuorruta kakku. Koristele vaikka murujäämillä mitä kakkupohjista jää.............


*****************

Mutakakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pingotetaan leivinpaperi noin 24-26 halkasijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Voitele ja korppujauhota reunat halutessa. Sulatetaan suklaa ja voi. Jäähdytetään. Vatkataan munat ja sokeri. Sekoitetaan varovasti ne kaikki keskenään. Siivilöidään taikinaan yhdistetty vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoitetaan varovasti ja laitetaan vuokaan. Uuni 200. Annetaan olla noin 15-20 min.
(Huom, uunin alatasolla)
Lisukkeeksi sopii hyvin jäätelö tai marjat ja kermavaahto.....








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti