keskiviikko 19. elokuuta 2015

TONNIKALASTA GLUTEENITONTA


Tein tonnikalahyydykekakun ja tonnikalakiekkoja. Molemmat olivat gluteenittomia ja laktoosittomia. Kyllä tuon gluteenittoman jauhon kanssa on vaan kummasti hankalampaa työskennellä. Varsinkin kun tein niin sanotun kääretortun ja siitä leikkasin kiekot pellille. On niin tahmaista ja erilaista jauhoa kuin tavallinen vehnäjauho. Maussa ei ollut mitään vikaa, vaikka levisivät pellille kuin Jokisen eväät.

Kiekot:

Taikina:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja (laitoin Semperin sekamix-jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
200 g maitorahkaa

Täyte:
2 prk tonnikalaa vedessä
1 tomaatti
1 sipuli
100 g raejuustoa
1 dl ranskankermaa
mustapippuria

Nypitään taikinassa rasva ja jauhot, lopuksi lisätään rahka ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Jääkaappiin jähmettymään vähäksi aikaa. Sitten kaulitaan jauhon avulla levyksi. Levitetään täyte päälle, rullataan (tässä välissä voi pitää jääkaapissa jonkun aikaa), leikataan sentin levysiä kiekkoja pellille ja uuniin 225, noin 20 min. Juustoraastetta laitoin kiekkojen päälle ennen uuniin laittoa.
Hyrriä koitin tehdä mutta KIEKKOJA tuli, hih!

tonnikalakiekot



Tonnikalahyydykekakku:

Pohja:
200 g margariinia
3,5 dl gluteenitonta leivontajauhoa (Provena kaurainen)
1,5 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä

Täyte:
6 kpl liivatteita
1,5 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
2 prk tonnikalaa öljyssä/vedessä
175 g majoneesia
0,5 dl smetanaa (sattui olemaan, ei pakollinen)
200g kermaviiliä (kalalle tarkoitettu, jossa tilliä ja mustapippuria)
2 rkl ketsuppia
1 dl ruohosipulia
maun mukaan suolaa

Pohjassa aineet nypitään sekaisin (lopuksi vesi) ja annetaan kylmettyä jääkaapissa puolisen tuntia, sitten taputellaan irtopohjavuoan pohjalle (24) ja laitetaan uuniin  225 asteessa. noin 15 min.
Laitetaan liivatteet likoamaan. Täytettä tehdessä kaikki aineet vain sekaisin, paitsi liivatteet, kasviliemi ja vesi. Kun kaikki aineet sekoitettu hyvin, kiehautetaan kasvisliemi vedessä ja liivatteet liotetaan sinne. Kun liemi jäähtynyt, kaadetaan se täytteen joukkoon ja laitetaan hyytymään kakkupohjan (kostuta pohjaa pikkasen maidolla) päälle irtopohjavuokaan. Annetaan hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristelin kakun lopuksi kananmunalla.


tonnikalakakku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti