torstai 2. huhtikuuta 2015

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!


Kauniita, värikkäitä ja ruokaisia pääsiäismunia saa kun keittää ensin munat koviksi, kuorii, halkaisee munat pitkittäin, ottaa keltuaiset pois ja sitten laittaa valkuaisen puolikkaat kellumaan väriveteen muutamaksi minuutiksi. (Vesilasi on hyvä) Värjätä voi esim. punajuuriliemellä, mustikan liemellä tai ihan vaan elintarvikeväreillä. (Elintarvikevärillä värjätessä pitää laittaa tilkka etikkaa joukkoon niin väri tarttuu paremmin) Keltuaiset voi käyttää vaikka majoneesin kanssa (sekoittaa yhteen) ja laittaa täytteeksi. Joukkoon voi lisätä ihan mitä haluaa, vaikka tuorejuustoa, kermaviiliä tai smetanaa ja miksei jotain kalaakin jos haluaa. Itse koristelin nämä munat mädillä......
Marmorimunia saa vastaavalla tavalla mutta heittää munat keittämisen jälkeen kuorineen lillumaan värinesteeseen. Sitä ennen pitää vaan lusikalla naputtaa pinta säröille, jotta väri tarttuu. Saa olla siinä monta, monta minuuttia. Munat kun kuoritaan, tulee kiva marmoripinta. Näitä tein viime vuonna.










Näitä voi tehdä vaikka jouluna...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti