lauantai 7. helmikuuta 2015

RIIMIPEURAA

Oltiin eilen isännän kanssa Kivikylässä kotipalvaamon tiloissa nauttimassa metsästysseuran vieraana riista- ja muista herkuista. Eniten jäi itselle mieleen raakakypsytetty peura jota tänään kokeillaan tehdä itse. Tottakai netistä katsoin ohjeita, mutta sivusta kuulleena eilisen päivän tuloksena teemme seuraavaa:
Mausteseos:

3 rkl karkeaa suolaa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl tinjamia
1-2 rkl mustapippuria myllystä
0,5 tl chilijauhetta
0,5 dl jaloviinaa (tai konjakkia)

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja hierotaan lihan päälle. Liha folioon ja jääkaappiin maustumaan reiluksi vuorokaudeksi. Tuskin haitannee vaikka olisi kolmekin päivää. Välillä käännellään. Kun aika valmis, avataan paketti ja katsotaan jos sattuu olemaan nestettä, valutetaan se pois ja pyyhitään isommat maustekokkareet pois. Ihan pikkasen lisätään suolaa (haluttaessa myös vaikka tuoretta hienonnettua basilikaa) lihan pinnalle ja sitten pakkaseen muutamaksi tunniksi. Sen jälkeen kovasta lihasta voi veistellä ihanan makuisia ohuita siivuja lautaselle ja suoraan sitten vaan tarjolle! Pakkasesta pois 15 minuuttia ennen leikkaamista. NAM!

Kivikylän palvaamon myyntipuoli. Kuva otettu yläkerran tiloista.

Peuraa ja jaloviinaa josta kaikki lähtee liikkeelle...

tältä se pitäisi sitten näyttää valmiina (kuva lainattu)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti