perjantai 26. joulukuuta 2014

PAAHTOVANUKASTA

Ekan kerran tuli tehtyä myös nyt sitten itse paahtovanukasta. Vastaavaa hyydykemallia tehnyt lähinnä kuten juustokakku mutta en näitä. No lähinnä pannacottaa tehnyt. Tosi helppo tehdä vaikka pieni määrä tästä tulee. Neljälle hengelle tämä annos ja ajattelin että lisukkeeksi voisi tehdä vielä vadelmakastikkeen. Ennen tarjoilua vielä voisi oikeastaan laittaa hieman sokeria päälle ja tohottimella sulattaa se perinteisesti siihen.

2 dl kermaa
0,5 dl sokeria (vajaa)
1 dl maitoa
puolikas vaniljatanko
sitruunan kuorta
1 tl sitruunamehua
3 keltuaista

Kattilassa kiehautetaan kaikki paitsi keltuaiset. Vatkaa keltuaisia sen verran että rakenne hajoaa. Sitten lisää koko ajan sekoittaen lämmin seos, josta on pois otettu sitruunan kuori ja vaniljatanko, Laita uuniin pieniin kippoihin (syvään uunipeltiin, jossa vettä) noin tunniksi ja asteet 150. Jäähdytä ja polta sokeri pinnalle. Kiva kun tämän voi hyvin tehdä kuitenkin jo edellisenä päivänä ja vasta sitten kun tarjoilee niin polttaa sokerin pintaan sinä päivänä.
Mietin että mitä sitten voisi tehdä jäljelle jääneistä valkuaisista. No enpä ole ennen marenkiakaan tehnyt koska en siitä mausta pahemmin pidä. Mutta ei  kun kokeilemaan. Ilmankos ei mennyt kuin Strömsössä ja tuli ihan velliä koko annoksesta. Voi olla että lisätty valkosuklaa ja punanen väri teki sen. Tiedä sitten. No silti vaan uuniin ja katsomaan muutaman tunnin päästä mitä tuli. Pienenä kun on opetettu että mitään ruokaa ei saa pois heittää......Sen verran nettiäkin selasin että ohjeita marengin tekoon on yhtä monta kuin tekijääkin. Koittaa sitten sieltä seuraavaksi katsoa vaan se paras. Kumma kun juustokakkua tekee ja siinä vatkaa valkuaista ja sokeria niin tulee tosi hyvä vaahto usein mutta ei nyt, kun olisi tarvinnut, hih! Jospa ensi kerralla tekisi kuumamarenkia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti