maanantai 22. syyskuuta 2014

ASKARTELUA SADEPÄIVÄNÄ

Pitkästä aikaa tuli kokeiltua mites se paperilaatikko sitten taas askarrellaankaan. Itsellä kun on niin vähän tuota askarteluvärkkiä että täytyisi varmaan pikkasen ostaa laatikon perälle jemmaan nauhaa ja nappia ja kartonkia, kun ei ikinä tiedä jos yhtäkkiä pitääkin nopsaan tehä pikkunen paketti...tein sitten itelle muistiin samalla tässä laatikon taitteluohjeet että voi sitten lähempänä joulua vaikka kurkata miten saakaan pikkusen yllärin pakettiin.

1. Otetaan paperiarkki, ei liian paksu. Sen pitää olla neliön muotoinen. Koko sen mukaan mitä sinne haluaa laittaa. Ja kun on tehnyt ensimmäisen laatikon, voi toisen tehdä sitten pikkasen isompana neliönä, jotta voi sitä käyttää sitten kantena.  Paperi taitellaan niin että neliön kaikki kulmat keskelle. Laita alaspäin se puoli paperista, jonka haluat näkyvän ulkopuolella valmiissa rasiassa.


2. Sivut taitellaan myös. Kaikki sivut. Kaikki samalle puolelle kuin kulmat.


3. Avataan. Näyttää jotakuinkin tuolta. Keskellä oleva neliö on rasian pohja. Voi hahmottaa vähän kokoa siitä. Eli saa olla alkuun tosi iso paperi mikäli haluaa ison rasian. Mutta itselle on nämä pienet riittäneet. Sinne kun voi laittaa vaikka pumpulia ja yhden mozartin suklaakuulan....













4. Vastakkaiset keskelle taitetut kulmat avataan myös. Avaamattomat sivut nostetaan ylös aiemmin tehtyä taitosta myöten. Nämä ovat rasian seinät.


5. Eli kaksi seinää puuttuu vielä, joten sojottavat läpät nostetaan ylös ja kulmat taitellaan sisään.


6. Viimeinen läppä vielä taitetaan sisäpuolelle ja valmis! Ilman liimaa ja teippiä! Tuossa kun pikaisesti teki rasian huomasi että pitäisi olla tarkempi taittelussa ja huolellisemmin leikatut reunat. Tulee sitten paljon siistimpi rasia....













Ja tottakai kun sain omat ohjeet tehtyä löysin heti ohjeet netistä. Eli siitä Sinellin sivuilta ohjeet. Rasian kuvat selkeemmät kuin omat. Eli tässä  RASIA  jossa kylläkin tarvitaan saksia.

**********************************************************************************

Löysin muuten toisenlaisenkin rasian ohjeen. Piti sitäkin sitten tietenkin kokeilla:
(Vähän on tommoset aneemiset minun rasiat Mutta kuten sanottu, näillä mennään mitä kaapista löytyi.)







******************************************************

Ja sitten vielä kivat blogit, josta löysin paperipussin teko-ohjeen :  Hannamaista  ja  Pisaroita

************************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti